Logo CTM Motorhomes

Luifel mobilhome – Kies de juiste!

Vakantie betekent genieten van de zon, maar soms is een beetje schaduw welkom, vooral als het erg warm wordt. Gelukkig biedt een parasol verfrissing. Echter, voor ons, fervente campergebruikers, is een luifel onmisbaar. Deze bieden een sfeervolle beschermde plek, ideaal tegen zowel zon als lichte regen, en vormen een verlengstuk van je motorhome. Van simpele luifels tot uitgebreide voortenten, de keuze in merken en types is enorm. Hier bespreken we welke opties er zijn voor jouw campervan of camperbusje.

Verschillende types luifels:

   

  • Railluifel: schuift in en uit de rail voor eenvoudig gebruik.

  • Cassetteluifel: rolt op en wordt opgeborgen in een stevige aluminium behuizing.

  • Wandluifel: een cassetteluifel die aan de wand van een camper bevestigd wordt.

  • Dakluifel: een cassetteluifel geïnstalleerd op het dak van een camper.

  • Uitval: de maximale uitrolafstand van de luifel, meestal 2,5 meter. De drie voornaamste leveranciers van luifels zijn Fiamma uit Italië, Dometic uit Zweden en Thule uit België.
   

  Hoe gebruik je een luifel op een veilige manier?

    

   • Mag de luifel altijd blijven open staan? Het is verstandig om de luifel in te rollen voordat je gaat slapen of op pad gaat. Het weer kan snel veranderen en het is beter om voorzichtig te zijn.

   • Wat doe je als het waait? Bij wind is het aan te raden de luifel op te rollen. Als je toch schaduw nodig hebt, kun je de luifel een beetje uitrollen en stevig vastzetten met de Thule hold down kit of het innovatieve Peggy Peg Systeem.

   • Hoe ga je om met regen? Een beetje regen is geen probleem. Zet één poot van de luifel lager dan de andere om waterophoping te voorkomen en schade te vermijden. Probeer de luifel te laten drogen voordat je deze oprolt. Als dat niet mogelijk is, zorg er dan voor dat je de luifel later uitrolt om volledig te laten drogen en schimmelvorming te voorkomen.

   • Wat te doen bij slecht weer? Luifels zijn niet bedoeld voor bescherming bij hevige regen of wind. In dergelijke omstandigheden is er een reëel risico op schade en kun je de luifel beter veilig opbergen

   Onze merken

   CTM Motorhomes (Lier & Maldegem)
   is gesloten op Paasmaandag.

   Vrolijk Pasen!